Om företaget

Swestål är en fullsortiments leverantör när det gäller stål och produktion av stål.

Jag som startat företaget i januari 2015, Henrik Hansson, sköter försäljningen. Har lång erfarenhet från stålförsäljning, började på en större järnhandel där mitt ansvarsområde var stål, bult och fästelement. Här jobbade jag i fem år.

Därefter började jag hos en av Sveriges ledande stålgrossister, befattningen blev då platschef. Enheten var både en försäljnings- och produktionsenhet med ca 25 anställda. Jag ansvarade för att certifiera anläggningen enligt EN 1090 EXC1 Till EXC4 vilket har gett mig stor kunskap om EN 1090. Försäljningen bestod till stor del av stora projekt till både industri och bygg, även försäljning mot kärnkraftverk med olika typer av projekt har varit en stor del av arbetet. Men försäljningen till de mindre kunderna har alltid funnits kvar vid sidan om de större objekten och detta är vad  Swestål står för “Den kompletta stålleverantören” som vänder sig till alla kunder, små som stora och allt däremellan.

Så med lång och bred erfarenhet inom branschen var det dags att starta igång Swestål för att kunna erbjuda kunder samma service som tidigare.

Idag är vi fler säljare på plats – Lasse, Tobias, Micke, Mathias, som alla kommer ifrån branschen, senast in är Pontus. Därmed erbjuder Swestål ännu längre erfarenhet och bredare kompetens.

Vårt motto gentemot dig som kund – Engagemang, Effektivitet och  Flexibilitet!

Varmt välkomna att kontakta någon av oss!